E-handeln väntas slå rekord i jul

Alla tecken visar på att julhandeln på nätet kommer att nå rekordhöjder i år, enligt TradeDoubler. Mest väntas MP3-spelare och digitalkameror sälja.

Enligt TradeDoubler, som månatligen mäter och redovisar trender inom e-handeln, visar alla tecken på att julhandeln på nätet kommer att nå rekordhöjder i år. Den stora fartökningen förväntas denna vecka.

- Fjolårets siffror visade att julhandeln på nätet satte igång den 14:e november och varade en månad. Prylar inom hemelektronik och underhållning är exempel på julklappar som är enkla att köpa på nätet, säger Carl Johan Grandinson, Sverigechef på TradeDoubler.

Även shoppingagenten Kelkoo förutspår ökad trafik inför julhandeln.
- Vi tror stenhårt på MP3-spelare den här julen samt att digitalkameror fortfarande kommer att sälja bra. Under oktober månad var det nästan 70 procent flera sökningar efter MP3-spelare än under samma period förra året. Även DVD-boxar från TV-serier, trilogier och storfilmer är heta inför julen. De har sålt stadigt under hösten och kommer säkerligen att hamna i många julklappssäckar, säger Laila Dahlen, VD för Kelkoo.